cabernet sauvignon
Vinifikacija: klasična, vrenje poteka v stiku z jagodnimi kožicami (maceracija) najmanj 3 tedne pri 28°C.
Zorjenje: 10 mesecev v inox cisternah, vsaj 3 mesece v steklenicah
Alkoholna stopnja: 12% vol.
Sladkorna stopnja: suho
Potencial staranja: 5 let
Priporočena temperatura serviranja: 16°C - 18°C
Opis vina: Cabernet sauvignon je Intenzivno, rubinsko rdeče vino z vijoličnimi odsevi, zapeljive sadne arome: črnega ribeza, sliv in gozdnih sadežev, od borovnic do nežne arome sušenega grozdja in nekaterih začimb. V ustih je polno in bogato. Tudi tu prevladuje sadje: od svežih zelo zrlih malin in temnih češnj, do slivove marmelade. Okus je zelo intenziven, topel, mogočen in dolgotrajen, z lepo zaokroženimi tanini. Vino je sveže in lepo okroglo, zelo prijetnega pookusa.