Nastavitve piškotkov

jama

Vinifikacija: klasična “rdeča” vinifikacija, fermentacija celih grozdnih jagod (maceracija) 20 dni pri 24°C, rahlo stiskanje po končani fermentaciji.

Zorjenje: 11 mesecev v inox cisternah, vsaj 1 leto v steklenicah

Alkoholna stopnja: 15% vol.

Sladkorna stopnja: suho

Potencial staranja: 15 let

Priporočena temperatura serviranja: 14°C - 18°C

Opis vina: Jama je Zakaj (ex furlanski tokaj) najboljših letnikov, potrgan kot naše zadnje belo grozdje. Fermentirale so cele jagode, polnih 20 dni, Eno leto je zorel v steklenicah. Vino je suho, intenzivne slamnato rumene barve z zlatimi odsevi; z vonjem kandiranih agrumov, suhega cvetja in medu pomarančevca; v ustih je toplo, mehko in svilnato: kislina je prijazna, dopolnjena z odlično mineralnostjo.