Nastavitve piškotkov

sauvignon

Vinifikacija: hladna maceracija 24 ur, stiskanje, fermentacija v inox cisternah 30 -35 dni pri 18°C.

Zorjenje: 11 mesecev v inox cisternah, vsaj 3 mesece v steklenicah

Alkoholna stopnja: 13% vol.

Sladkorna stopnja: suho

Potencial staranja: 5 let

Priporočena temperatura serviranja: 12°C

Opis vina: Trte sauvignona rasejo na najvišji legi naše kmetije, kjer se od ranega jutra do poznega večera iskrijo sončni žarki.Trgatev zelo zrelega grozdja se tu začne v zgodnjih jutranjih urah, da prispejo izbrani grozdi še hladni v klet.
Vino je slamnatorumene barve z iskrivimi zelenkastimi odtenki, močne in bogate arome: najprej nas premami vonj bezgovih cvetov, nato pa še navdušujoč val začimb – od bazilike, rožmarina, paradižnikovega lista, paprike, preko muškatnega oreha do poprov, črnih in rdečih, in še naprej. Eksplozivno aromatično vino, ki je v ustih žametno elegantno, z bogatim, polnim in hkrati harmonično svežim obstojnim okusom.