Nastavitve piškotkov
 

Vse grozdje za naša vina prihaja izključno iz naših vinogradov, zasajenih na izbranih legah briških gričev v okolici vasi Neblo in Golo Brdo.

Obdelujemo 7 ha vinogradov, ki rasejo na tipični briški prsti, opoki, sestavljeni iz slojev laporja, peščenjaka in ilovice, bogate z minerali, ki skupaj z mediteranskim soncem in rahlimi alpskimi vplivi nudijo zelo dobre pogoje za vzgojo vinske trte. Naše trte uspevajo na višini od 75 do 160 metrov nad morjem, na izrazito sončnih legah. Večina vinogradov je terasiranih in zatravljenih.

Vinske trte vzgajamo tako, da so prisiljene v medsebojno tekmovanje za vodo in hranilne snovi, tako postanejo dovolj močne, da obrodijo zdravo in močno grozdje. Trte so minimalno obremenjene, nizek hektarski donos namreč zagotavlja visoko kakovosten pridelek.

Grozdje dozori do polne zrelosti, za nekatera vina celo do prezrelosti. Grozdje obiramo ročno v zaboje in pazimo, da se pri tem grozdi ne poškodujejo. S trgatvijo ne hitimo in običajno začnemo običajno precej pozno, ko je grozdje popolnoma zrelo, končamo pa konec oktobra s trgatvijo v Brjaču.

Vinogradi so za nas zelo pomembni, zato jim posvečamo prev posebno pozornost. Grozdje in vino pridelujemo na Naravi prijazen način. Vključeni smo v sistem integrirane pridelave. Zavedamo se, da lahko le iz najboljšega grozdja pridelamo velika vina – VINA S KARAKTERJEM.